UitjesBureau.nl Vebon

Natuurlijk Groen Texel

Natuurlijk Groen Texel

Natuurlijk Groen Texel

Een tocht over de Waddenzee, waarbij u garnalen gaat vissen en de robben kunt zien luieren op de zandbanken. Een picknick op het hoogst gelegen gebied van het eiland, gevolgd door een wandeling door ongerepte natuur onder begeleiding van een bioloog. Dit groene uitje op Texel laat u het hele eiland zien!

Garnalenvissen (2 uur)
Na de overtocht van 20 minuten gaat u met een bus naar Oudeschild. Tijdens dit programmaonderdeel gaat u een boeiende tocht van ca. 2 uur over de Waddenzee maken. Door de diepgang van maar 60 cm kunnen we in de buurt van zandbanken komen, waar u bij laag water de robben kunt zien luieren! Tijdens de vaart worden de netten een keer uitgegooid. Een echte Texelse visser geeft op een levendige manier een uitgebreide toelichting op de vangst. Daarna worden de gevangen garnalen direct bereid en uitgedeeld. U mag ze aan boord van de kotter zelf pellen en oppeuzelen!
* De Garnalenkotter is alleen te boeken tussen april en oktober, in de winter vaart de kotter niet.

Lunch Hoge Berg Gebied (2 uur)
Na het garnalenvissen gaat u naar het hoogst gelegen gebied van het eiland, het Hoge Berg Gebied. Hier geniet u van de natuur, de Texelse lunch en geniet u na van het garnalenvissen.

Slufterwandeling (2 uur en 30 min.)
Onder begeleiding van een bioloog maakt u een wandeling door dit ongerepte natuurgebied, dat met de getijdenbewegingen beurtelings droogvalt en onder water staat. In dit gebied broedt zelfs (uniek in Europa!) een kolonie lepelaars. Voor de natuurliefhebber een prachtige kans, maar ook voor de wandelaar een unieke belevenis!

Diner in vissersdorp (2 uur)
Na een stukje te hebben gewandeld komt u aan bij een strandpaviljoen aan de westkant van het eiland. Hier kunt u uitkijkend over de duinen, het strand en de zee, genieten van een overheerlijke dagschotel. Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een barbecue, een diner in buffetvorm, een MoordDiner of ons Hou van Holland speldiner. 

Overtocht naar Den Helder (20 min.)
Na het diner gaat u met de bus naar de veerhaven ’t Horntje, waar u met de Texelse Stoomboot de oversteek naar Den Helder gaat maken.

Inclusief:
- Retour overtocht met TESO
- Diverse busritten
- Garnalenvissen met de kotter
- Texelse lunch
- Wandeling met bioloog
- Fiets
- Diner in vissersdorp
- Professionele begeleiding

Wanneer u bereid bent om voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook met minder personen boeken.

Wilt u dit groene uitje op Texel boeken?

Of bent u op zoek naar een geheel arrangement op maat? Neem contact op met onze medewerkers voor een unieke offerte! Bel met 0222-767003.

Zoekt u een ander groepsuitje? Zoek in alle dagarrangementen op Texel.
Liever een lang weekend op Texel? U vindt de Uitjes bij onze weekendarrangementen.

Prijs details op aanvraag
Aantal personen  vanaf 20 personen
Tijdsduur   1 dag
Gemiddelde score
8.00
Referenties  Details

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
20+13= 

Wat vonden anderen van dit uitje?

Kwaliteit:8
2014-04-11: Jeroen schreef over `Natuurlijk Groen Texel` 
Samen met de familie zijn wij een dag naar Texel geweest. Volledig uit handen genomen door texelseuitjes.nl. Hele leuke activiteiten, geen moment verveeld! Zeker voor herhaling vatbaar.

Natuurlijk Groen Texel 8.00 out of 10 based on 1 ratings. 1 user reviews.