UitjesBureau.nl Vebon

Tandemtocht en Garnalenkotter

Tandemtocht en Garnalenkotter

Tandemtocht en Garnalenkotter

Een groen uitje van TexelseUitjes.nl! Op de tandem en met de garnalenkotter ontdekt u de prachtige plekken die Texel te bieden heeft. Ga mee garnalenvissen met echte Texelse vissers en doe een ervaring op die u nooit meer vergeet! Op Texel!

Overtocht TESO (20 min.)

U komt op eigen gelegenheid naar Den Helder, waar u met de Texelse Eigen Stoomboot Onderneming de oversteek naar Texel zult maken. 

Tandem Puzzeltocht (2 uur)
U ziet de mooiste plekjes van Texel aan de hand van de satelliet. Na instructie over het gebruik van de GPS (Global Position System) vertrekt u voor een oriëntatie. De GPS is geladen met een route van "landmarks" en de digitale peil van het navigatie systeem wijst u telkens de juiste richting. U fietst met tandems en tijdens de tocht komt u verschillende opdrachten tegen, o.a. graden schieten met een kompas, vragen op locatie, herkenningspunten tekenen. Welk team fietst als snelste de route en voert de opdrachten het beste uit?

Lunch (1 uur)
U gaat naar het hoogst gelegen gebied van het eiland, het Hoge Berg Gebied. Hier geniet u van de natuur en de Texelse lunch die bestaat uit luxe broodjes met typisch Texels beleg.

Garnalenkotter (2 uur)
Tijdens dit programmaonderdeel gaat u een boeiende tocht van ca. 2 uur over de Waddenzee maken. Door de diepgang van maar 60 cm kunnen we in de buurt van zandbanken komen, waar u bij laag water de robben kunt zien luieren! Tijdens de vaart worden de netten een keer uitgegooid. Een echte Texelse visser geeft op een levendige manier een uitgebreide toelichting op de vangst. Daarna worden de gevangen garnalen direct bereid en uitgedeeld. U mag ze aan boord van de kotter zelf pellen en oppeuzelen!

Klik hier voor een impressie van de garnalenkotter

Terug naar het vaste land (45 min.)
Na  een geweldige tocht op de Waddenzee en een dag vol nieuwe indrukken stapt u weer op de tandem. U vertrekt weer naar de veerhaven waar de TESO op u ligt te wachten. Om 17:00 vertrekt deze naar Den Helder en om 17:20 staat u weer aan de overkant.

Inclusief:
- Retour overtocht met TESO
- tandem puzzeltocht
- Texelse lunch
- Zeetocht met de garnalenkotter
- Professionele begeleiding

Wilt u dit uitje op Texel boeken?

Of bent u op zoek naar een geheel arrangement op maat neem contact op met onze verkopers voor een unieke offerte! Bel met 0222-767003.

Zoekt u een ander groepsuitje? Zoek in alle dagarrangementen op Texel.
Liever een lang weekend op Texel? U vindt de Uitjes bij onze weekendarrangementen. 
 Prijs details  Klik hier voor meer info
Aantal personen  vanaf 20 personen
Tijdsduur   1 dag

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
17+16= 

Momenteel zijn er geen klantenbeoordelingen

Tandemtocht en Garnalenkotter 0.00 out of 10 based on 0 ratings. 0 user reviews.