UitjesBureau.nl Vebon

Texel op de Solex

Texel op de Solex

Texel op de Solex

Op de ouderwetse brommers tuft u met de hele groep over het eiland. Een prachtig tafereel om te zien, al die solexen achter elkaar aan! Met het zomerse weer is dit een prachtige manier om u op het eiland voort te bewegen en om het eiland beter te leren kennen. De solexen brengen u naar alle verborgen plekjes op Texel!

Halverwege de tocht neemt u plaats voor een kopje koffie en een gebakje, onder begeleiding van een bioloog maakt u vervolgens een wandeling door het ongerepte natuurgebied de Slufter, dat met de getijdenbewegingen beurtelings droogvalt en onder water staat. In dit gebied broedt zelfs (uniek in Europa!) een kolonie lepelaars. Voor de natuurliefhebber een prachtige kans, maar ook voor de wandelaar een unieke belevenis!

Na deze wandeling stapt u weer op de solex en rijdt u met elkaar naar de dinerlocatie waar u het Hou van Holland dinerspel gaat spelen. Een geweldig en vooral gezellig teamspel!
De teams nemen plaats aan de Oranje tafel en ook de teamcaptains krijgen vanavond een speciale positie. Na de speluitleg van de natuurlijk, zeer deskundige quizmaster kan de strijd pas echt losbarsten! In de eerste ronde wordt het ruimtelijk inzicht en stressbestendigheid van uw groep op een bijzondere manier getest. Gaat u ten aanval en neemt u de gok of start u met de bekende Hollandse zuinigheid?

Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een 3-gangendiner, barbecue, een diner in buffetvorm, of een MoordDiner.

De volgende ochtend schuift u heerlijk met elkaar aan bij het ontbijt. Na afloopt van het ontbijt brengt de bus u naar het strand voor een clinic blokarten en powerkiten.

Een blokart is een ingenieuze strandzeilwagen, zo gemaakt, dat je het blokarten (strandzeilen) zonder specifieke ervaring kunt leren. Voor je het weet ga je met een verbluffende snelheid over de zandvlakte en stuif je vlak langs de branding. Op het hardste gedeelte van het strand is de weerstand het laagst en de snelheid dus het hoogst! Tijdens de clinic Blokarten krijg je uitleg over techniek, zeilregels en veiligheid. Daarna is er volop ruimte om je lef en stuurkunsten uit te testen.

Powerkiten is geen kinderspel! Het gaat puur om het controleren van de wind. Voelen hoe de wind trekt of draait en leren voelen hoe de kite daarop reageert. Ga je van nature voor controle en ga je de strijd met je kite aan? Of ben je flexibel en durf je je te laten meevoeren door de kite? Je start met een kleine kite en het is de bedoeling dat je aan het einde van de cursus een zo groot mogelijke kite kan beheersen. The sky is the limit!

Na deze sportieve activieiten staat er een heerlijke lunch op u te wachten. Het einde van deze lunch betekent helaas ook het einde van dit weekend. De bus brengt u naar de haven voor de overtocht naar Den Helder.

Wanneer u bereid bent om voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook met minder personen boeken.

Inclusief:
• Retourtocht met de TESO
• Solex
• Koffie met gebak
• Slufterrondleiding
• Hou van Holland dinerspel
• 3-gangen diner
• Hotelovernachting
• Ontbijt
• Genoemde bustransfers
• Clinic blokarten
• Clinic powerkiten
• Lunch
• Professionele begeleiding

*Bij de solexpuzzeltocht is een ID kaart en rijbewijs verplicht.

Voor een uniek arrangement op maat op Texel, neem contact op met onze ervaren medewerkers! Bel met 0222-767003

Zoekt u een ander arrangement? Kijk in ons overzicht voor alle weekendarrangementen
Liever een dagje weg? U kunt deze vinden bij onze dagarrangementen

Prijs details  Klik hier voor meer info
Aantal personen  vanaf 20 personen
Tijdsduur   2 dagen
Tijdschema  Details

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
4+6= 

Momenteel zijn er geen klantenbeoordelingen

Texel op de Solex 0.00 out of 10 based on 0 ratings. 0 user reviews.