UitjesBureau.nl Vebon

Uitwaaien op Texel

Uitwaaien op Texel

Uitwaaien op Texel

Tijdens de overtocht per garnalenkotter van Den Helder naar Texel kunt u al beginnen met genieten... In dit weekend leert u alles over het eeuwen oude beroep Jutten en gaat u een balletje slaan op de golfcourt. Een uitje waar ontspanning voor teambuilding zorgt.

De overtocht naar Texel (2 uur)
In Den Helder wordt u in de haven ontvangen door de vissers van de Texelse garnalenkotter. Aan boord krijgt iedereen een lekkere kop koffie of warme chocolademelk met echt Texelse koek. Daarna zal er koers worden gezet naarde oude vissershaven van Oudeschild. Tijdens de tocht zal de schipper een keer zijn netten uitgooien en op zoek gaan naar garnalen. Zodra de netten zijn binnengehaald, zal de visser alles vertellen over de verschillende vissen en krabben die opgevist zijn. De garnalen worden aanboord gesorteerd en gekookt. U kunt aan boord de garnalen pellen en oppeuzelen. En natuurlijk gaat u op zoek naar zeehonden! Door de diepgang van maar 60 cm kunt u in de buurt van zandbanken komen, waar u bij laag water de robben kunt zien luieren. Kortom; u krijgt op deze dag de kans om een echte vissersman of vissersvrouw te worden!

Diverse busritten over het eiland
Tussen de verschillende onderdelen van het programma zullen wij diverse keren bussen inzetten om uw gezelschap te vervoeren.

Bezoek Flora Schipbreuk en Juttersmuseum (2 uur)
In het grootste Juttersmuseum ter wereld komt de bezoeker ogen tekort. Gejutte spullen uit een periode van zo’n 70 jaar zijn hier bij elkaar gebracht. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Dat wordt smakelijk verteld door een echte jutter. Stoere mannen die tijdens stormen het strand aflopen, op zoek naar interessante spullen. In een andere ‘jutterschuur’ is een boeiende expositie ingericht over strandingen op Texel in de 20e eeuw. 

Lunch bij de Jutter (1 uur)
De lunch staat klaar en tijdens deze uitgebreide lunch kunt u gerust nog rondlopen in de schuren vol met de gejutte (of gejatte?) spullen. De lunch zal bestaan uit luxe broodjes belegd met typische Texelse producten.

Golfclinic (4 uur)
In het noorden van Texel ligt Golfbaan ‘de Texelse’, waar u de kans krijgt om de golfsport te ontdekken. Een golfprofessional zal u de beginselen van het golfen bijbrengen, waarna u zelf een balletje gaat slaan. Nu zal u duidelijk worden dat het een sport is voor mensen die zich op een creatieve manier met sport willen bezighouden. Vandaar dat er ook op Texel een prachtige baan met 9-holes, te midden van de weilanden en natuurgebieden, is aangelegd. (De clinic is inclusief de huur van clubs en ballen, instructies en baanhuur).

Diner in Hotel (2 uur)
De fine fleur van uw hotel is het à la carte restaurant, waar stijl en traditie hoog in het vaandel staan. Hier kunt u gebruik maken van een lopend buffet. Op dit buffet zullen prachtige gerechten neergezet worden met een heerlijke smaak. De kok zal uiteraard rekening houden met eventuele dieetwensen. Het is hier vorstelijk genieten van exquise gerechten en excellente wijnen.

Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een barbecue, een 3-gangendiner, een MoordDiner of ons Hou van Holland speldiner.

Overnachtingen
Het met vier sterren gekwalificeerde hotel ligt midden op ‘De Parel Der Wadden’, aan de rand van de badplaats De Koog. Schitterend gelegen op de duinen op korte afstand van het Noordzeestrand. De kamers zijn rustig en met strandkleuren ingericht. Het hotel beschikt ook over een Finse sauna, Turks stoombad, solarium en een inpandig zwembad. Tevens beschikt het hotel over een restaurant en een hotelbar.

Ontbijt (1 uur)
Een nieuwe dag begint met het befaamde buffetontbijt. Eerlijk, ambachtelijk gebakken brood in vele variaties, Texelse kaassoorten en vleeswaren. Op het eiland bereide biologisch dynamische kwark en andere zuivelproducten, scharreleieren, eigengemaakte jam, vruchtensappen en vers fruit behoren eveneens tot de vaste keuze mogelijkheden. Licht, ruimte en een uitzicht naar de duinen verlenen het restaurant een zeer gewaardeerde sfeer.

De overtocht naar Den Helder (20 min.)
Na het ontbijt gaat u met de bus naar de veerhaven ’t Horntje, waar u met de Texelse Stoomboot de oversteek naar Den Helder gaat maken.

Inclusief:
-
Retour overtocht met de TESO
- Diverse busritten over het eiland
- Entree Juttersmuseum
- Lunch bij de jutter
- Golfclinic met begeleiding
- Heerlijk driegangendiner
- Overnachting hotel incl. ontbijt.

Wanneer u bereid bent om voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook met minder personen boeken.

Wilt u dit uitje op Texel boeken?

Of bent u op zoek naar een geheel arrangement op maat? Neem contact op met onze medewerkers voor een unieke offerte! Bel met 0222-767003.

Zoekt u een ander groepsuitje? Zoek in alle dagarrangementen op Texel.

Prijs details  € 229,50 p.p. excl. BTW
Aantal personen  vanaf 50 personen
Tijdsduur   2 dagen
Referenties  Details

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
20+5= 

Momenteel zijn er geen klantenbeoordelingen

Uitwaaien op Texel 0.00 out of 10 based on 0 ratings. 0 user reviews.