UitjesBureau.nl Vebon

Texel Totaal

Texel Totaal

Texel Totaal

U wordt meegenomen door een jutter op stroperstocht, krijgt een rondleiding in een kaasboerderij en geniet van het heerlijke eten en de humor tijdens een Ontdek de Mol diner. Ook hier is de boottocht naar de vaste wal per garnalenkotter, waarbij de netten onderweg worden uitgegooid.

De overtocht naar Texel
U komt op eigen gelegenheid naar Den Helder, waar u met de Texelse Eigen Stoomboot Onderneming de oversteek naar Texel zult maken. Deze tocht duurt 20 minuten. Diverse busritten over het eiland Tussen de verschillende onderdelen van het programma zullen wij diverse keren een bus inzetten.

Diner
Het restaurant waar u gaat dineren, bevindt zich in de 300 jaar oude boerderij en beschikt over een prachtige rustieke terrastuin. Er wordt gekookt met een knipoog naar de Italiaanse keuken en in het zomerseizoen kunt u er elke zondag genieten van live muziek.

Het is uiteraard ook mogelijk om te kiezen voor een 3-gangendiner, een diner in buffetvorm, een MoordDiner of ons Hou van Holland speldiner.

Overnachtingen in een hotel
Het intieme en gezellige 3-sterren hotel op Texel is ideaal gelegen in een van de gezelligste dorpstraten. Met het strand op loopafstand is het op Texel het ideale hotel om te genieten van een onbezorgde vakantie of een heerlijk weekendje er tussenuit. Het hotel heeft een, direct naast het hotel gelegen, eigen restaurant met een verrassend goede culinaire keuken. 

Ontbijt in het hotel
Zaterdagochtend zal er in het restaurant van het hotel een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaarstaan. U heeft hier de keuze uit diverse broodsoorten en -beleg, fruit en vruchtensappen, zuivelproducten en koffie en thee.

Bezoek aan Juttersmuseum
In het grootste Juttersmuseum ter wereld komt de bezoeker ogen tekort. Gejutte spullen uit een periode van zo’n 70 jaar zijn hier bij elkaar gebracht. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Dat wordt smakelijk verteld door een echte jutter. Stoere mannen die tijdens stormen het strand aflopen, op zoek naar interessante spullen. In een andere ‘jutterschuur’ is een boeiende expositie ingericht over strandingen op Texel in de 20e eeuw.

Lunch bij de Jutter
De lunch staat klaar en tijdens deze uitgebreide lunch kunt u gerust nog rondlopen in de schuren vol met de gejutte (of gejatte?) spullen. De lunch zal bestaan uit luxe broodjes belegd met typische Texelse producten.

Rondleiding Kaasboerderij
Bij de kaasboerderij wordt u ontvangen door boer Anton. Hij zal u rondleiden op zijn erf en door de boerderij. Uw vragen over het boerenleven worden beantwoord en Anton laat u zien hoe koeienmelk wordt verwerkt. Als afsluiting mag u de verschillende soorten kaas proeven onder het genot van het uitzicht vanaf de boerderij.

Ontdek de Mol Diner
Een spannend en actief dinerspel voor kleine en grote groepen dat al het goede en zeker ook het slechte in uw groep naar boven haalt. Het bedrijfsuitje om uw vrienden/collega's echt te leren kennen. Wie vertrouwt u aan tafel en wie durft u opdrachten uit te laten voeren namens uw groep? De Mol loert iedere minuut tijdens de vele ludieke opdrachten mee. Bent u in staat om de Mol binnen uw groep te ontmaskeren?Het winnende team mag uiteindelijk zijn winst aan een goed doel schenken.

Uw groep wordt in teams verdeeld en u ontvangt ieder een gesloten envelop. Daarin zit uw persoonlijke opdracht. Maar er staat ook in, wie de Mol is! In ieder team zit minimaal één Mol (iemand die namens het andere team de spellen probeert te saboteren door onopvallend maar wel expres fouten te maken). De mollen spelen op een geraffineerde manier hun spel, waarbij zij geen middel of valse trucs zullen schuwen om uw team te slim af te zijn. Het team dat aan het eind van de avond de meeste punten bij de opdrachten heeft behaald wint het geld uit de pot. Degene die de Mol heeft ontmaskerd ontvangt natuurlijk ook een speciale Molprijs.

Overnachting in het hotel en ontbijt 

Overtocht naar Den Helder
In de haven van Oudeschild wordt u in de haven ontvangen door de vissers van de Texelse garnalenkotter. Aan boord krijgt iedereen een lekkere kop koffie of warme chocolademelk met echt Texelse koek. Daarna zal er koers worden gezet naar de oude vissershaven van Oudeschild. Tijdens de tocht zal de schipper een keer zijn netten uitgooien en op zoek gaan naar garnalen. Zodra de netten zijn binnengehaald, zal de visser alles vertellen over de verschillende vissen en krabben die opgevist zijn. De garnalen worden aan boord gesorteerd en gekookt. U kunt aan boord de garnalen pellen op oppeuzelen. En natuurlijk gaat u op zoek naar zeehonden! Door de diepgang van maar 60 cm kunt u in de buurt van zandbanken komen, waar u bij laag water de robben kunt zien luieren. Kortom; u krijgt op deze dag de kans om een echte vissersman of vissersvrouw te worden!

Inclusief:
- Retour overtocht met de TESO
- Diverse busritten over het eiland
- Heerlijk diner
- Entree Juttersmuseum
- Presentatie van een echte jutter
- Lunch bij de jutter
- Rondleiding kaasboerderij
- Ontdek de Mol diner
- Spelmaterialen
- Acteur(s)
- Professionele begeleiding
- Twee hotelovernachtingen 
- Uitgebreid ontbijt

Wanneer u bereid bent om voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook met minder personen boeken.

Wilt u dit uitje op Texel boeken?

Of bent u op zoek naar een geheel arrangement op maat? Neem contact op met onze medewerkers voor een unieke offerte! Bel met 0222-767003.

Zoekt u een ander groepsuitje? Zoek in alle dagarrangementen op Texel.

Prijs details  €272,50 p.p. excl. BTW
Aantal personen  vanaf 20 personen
Tijdsduur   2 dagen
Referenties  Details

Laat hier uw beoordeling van dit uitje achter:

Kwaliteit
Naam: 
Reactie: 
5+14= 

Momenteel zijn er geen klantenbeoordelingen

Texel Totaal 0.00 out of 10 based on 0 ratings. 0 user reviews.